8 maj

RBU Dalarnas webbluncher

RBUs ambition är bland annat att vara ett nätverk för personer att möta andra i likartade situationer, exempelvis föräldrar till barn med funktionsnedsättning eller personer med en egen funktionsnedsättning.
Coronavirusets spridning och de risker detta innebär har förstås omkullkastat alla sådana planer under våren där det varit både olämpligt och ogörligt att samla personer på en och samma plats.

Nu vill vi ändå hitta former för människor att mötas och samtala och vi lanserar därför RBU Dalarnas webbluncher. Varje fredag klockan 12:00 med start i maj möts vi med vår lunch framför dator, telefon eller platta och äter tillsammans samt lyssnar till ett föredrag på ca 40-45 minuter. Därefter lite allmän frågestund till föredragshållaren i 10-15 minuter och därefter får de som vill och kan vara kvar medan de som känner sig klara kliver ur (givetvis kan du avsluta lunchen tidigare om då så behöver).

FREDAG 8 MAJ: ANDERS HANSSON
Vi startar igång den 8 maj med att lyssna till Anders Hansson, författare till två böcker om livet med sönerna Daniel och Adam som har en ovanlig variant av Angelmans syndrom. Två gånger fick Anders och hans hustru Elisabeth ta emot beskedet att de fått ett barn med utvecklingsstörning, två gånger reste de sig efter chockerna och lyckades skapa sig ett bra liv för sina söner och dottern Emelie som inte har någon funktionsnedsättning. Anders bjuder på glimtar av högt och lågt ur ett liv med pojkarna, en varm historia som många kan relatera till.

FREDAG 15 MAJ

Vakant än så länge, har du tips om en intressant föredragshållare så hör gärna av dig!

FREDAG 22 MAJ: SANDRA ENARSSON SUNDIN & PER BRYKT
Många rekryterar, själva eller med hjälp av ett assistansbolag, personliga assistenter till sig själv eller en anhörig. Men vad kan man tänka på för att lyckas så bra som möjligt med en rekrytering? Vilka frågor bör man ställa? Hur ska man tänka? Finns det några tips att få?

Sandra Enarsson Sundin och Per Brykt är HR-specialister med erfarenhet av chefspositioner både nationellt och globalt i företag som Stora Enso, ABB och Sandvik. Under lunchen ger Sandra och Per, som idag arbetar med HR- och ledarutveckling på J2 Leadership & Culture, konkreta och enkla tips på hur man kan lyckas bättre i sina rekryteringar.

FREDAG 29 MAJ

Vakant än så länge, har du tips om en intressant föredragshållare så hör gärna av dig!

FREDAG 5 JUNI

Vakant än så länge, har du tips om en intressant föredragshållare så hör gärna av dig!

Vi kommer att fylla på löpande med, förhoppningsvis, intressanta och tankeväckande människor och ämnen. Har du tips på föredragshållare – hör gärna av dig! Varmt välkommen till en stunds enkelt och otvunget sällskap! OBS! Du behöver inte vara medlem i RBU Dalarna för att delta, alla är välkomna!

ANMÄLAN TILL LUNCHERNA HITTAR DU HÄR!